Activiteiten op de Veluwse natuur

Bezoekerscentrum Nunspeet

Dit centrum organiseert tal van activiteiten voor volwassenen en kinderen. Neem een kijkje op hun website voor een actueel overzicht.

Bijvoorbeeld een Eco safari tour: Ontdek de geheimen van de Veluwse natuur onder leiding van een natuurgids in een elektrische buggy. Of loop een kabouterpad (3 tot 7 jaar) of magisch bospad (8 t/m 12 jaar).

Tevens kun je GPS tochten afnemen, een elektrische Fat MAX step huren of natuurwandelingen met een gids boeken.

 

Fietspond Nunspeet-Biddinghuizen

Vanaf mei tot eind september vaart tussen Nunspeet en Biddinghuizen het Veluwerandveer. Een unieke verbinding over het water die het mogelijk maakt in één dag te genieten van zowel de Veluwe als de polder. Van oud naar nieuw land! Het pontje brengt je in circa 15 minuten van Gelderland naar Flevoland en vice versa.

 

Verscholen Dorp Wandeling

Het Verscholen Dorp is een geheim onderduikersdorp dat in het voorjaar van 1943 in de bossen werd gesticht. In dit dorp werden meer dan een jaar lang ongeveer tachtig vluchtelingen verborgen. Uiteindelijk ging het mis… Wandel vanuit Nunspeet door het Zandenbos naar het dorp Vierhouten, waar voldoende mogelijkheden zijn voor een kop koffie of lunch. Na een tocht naar het bijzondere monument Het Verscholen Dorp kronkelt de route door de Soerelsebossen terug naar Nunspeet om via het Zandenbos weer terug te keren naar het startpunt. Na deze wandeling van 21 km mag je met de voeten omhoog bij By Roots Tinyhouse.

 

Klimbos Harderwijk

Dit klimbos heeft een spectaculaire Rollercoaster Zipline waarmee je op grote snelheid door de bochten van de 200 meter lange zipline vliegt.

 

Klimbos Garderen

Hier kun je fietsen op grote hoogte over een draadje… durf jij het?

 

Kasteel Cannenburch

Het middeleeuwse kasteel in Vaassen is een stijlvol familiekasteel op de Veluwe. Het ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht en in de directe omgeving kan worden gewandeld of gefietst. Op de website vind je een overzicht van de actuele activiteiten voor kinderen zoals speurtochten.

 

Landgoed Staverden

Op het landgoed valt er volop te doen! Naast genieten van de natuur, met daarbij een bezoekje aan de witte pauwen, bevindt zich in de kasteeltuinen een heel bijzonder doolhof uit de 17e eeuw. Bij het bezoekerscentrum zijn kleurplaten te krijgen en vanaf hier starten ook diverse speurtochten. Er worden door de Brasserie regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd die veelal gratis zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op hun activiteitenkalender.

 

Bierbrouwerij De Uddelaer

In het koetshuis van kasteel Staverden zit de bierbrouwerij welke te bezoeken is voor rondleidingen en bierproeverijen.

 

A Vogel tuinen

Verscholen in de Veluwse bossen van Landgoed Zwaluwenburg liggen de tuinen van Dr. A. Vogel met talloze heilzame kruiden en planten. Het is dé plek voor een gezellig en gezond dagje uit midden in de natuur. Laat je zintuigen tot leven komen! Loop bijvoorbeeld het blotevoetenpad.

Let op: opent in mei 2023.

 

Shinrin Yoku

Boek een ervaring waarbij je vertraagt, ontspant en nieuwe inzichten krijgt: Shinrin Yoku. Shinrin Yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden in het bos’ (met kleding aan ;)).

Onder leiding van een gids wordt je mee het bos in geleid en aan de hand van oefeningen wordt je meegenomen door de 3,5 uur durende sessie heen. Het bosbad brengt je altijd wat. Bijvoorbeeld nieuwe (diepe) inzichten, ontspanning, rust en energie. Ervaar zelf de heilzame werking van het bos individueel of met een groep. Je kunt contact opnemen met Mori Academy voor de mogelijkheden qua data en de mogelijkheden.

 

Windy Waters

Het Veluwemeer is de grens tussen Gelderland en Flevoland. Dit meer biedt in de zomer zeer veel recreatiemogelijkheden. Windsurfen, zeilen, rondvaarten, vissen, zwemmen enz. Je kunt er leren kitesurfen, een SUP clinic ervaren of huur een sloep en ga het Veluwemeer op.

 

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

De golfbaan ligt op loopafstand van By Roots Tinyhouse. Deze 27-holes golfbaan is een aanrader: De mooiste golfbaan van de Veluwe.

 

Speelweide Stakenberg

Op slechts 20 minuten fietsen vanaf By Roots Tinyhouse ligt deze speelweide met houten speeltoestellen waar je heerlijk in kan klimmen en spelen. Zo is er een kabelbaan en schommels maar er is ook heel veel ruimte om te voetballen, touwtje te springen of picknicken.