Het Nederlands Tegelmuseum

Dit museum in Otterloo toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design.

 

Paleis het Loo

Dit paleis ligt aan de rand van Apeldoorn. Het paleis werd tot 1975 door leden van de Koninklijke familie van Nederland bewoond. Sinds 1984 is het als Nationaal Museum Paleis het Loo opengesteld voor publiek en vinden er tentoonstellingen en evenementen plaats. Er vinden tijdens vakantieperiodes speciale evenementen voor kinderen plaats. Kijk op de website voor een actueel overzicht van de agenda.

 

Kröllermüller Museum

In het Kröllermüllermuseum sta je oog in oog met de mooiste Vincent van Goghcollectie ter wereld en geniet je van topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum is de schatkamer van De Stijl en het futurisme, maar verrast ook met presentaties van hedendaagse kunstenaars.

Daarnaast is er een uitgestrekte beeldentuin. Voor kinderen is er een speelse manier om topstukken uit de collectie te ontdekken door een speurspel.

 

Radio Kootwijk

Dit gebouw is voor de meesten een imposant en karakteristiek, voor de ander een brok beton en unheimisch. Het is een bijzonder stukje Cultureel Erfgoed en is hoe dan ook: Ruimte die je raakt!

In de meeste schoolvakanties wordt Radio Kootwijk geregeld opengesteld. Er lopen diverse fiets- en wandelpaden langs Radio Kootwijk dus perfect als pauze moment.

 

In september en oktober gaan de edelherten op zoek naar de liefde: het is paartijd, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer en boek een Bronstexcursies in de omgeving van Radio Kootwijk. Boeken kan vanaf half september via de website van Staatsbosbeheer.

 

CODA Museum

Ontdek de gevarieerde collectie van CODA Museum in Apeldoorn met sieraden kunst van en op papier, schilderijen, sculpteren en grafiek. In CODA Atelier kunnen kinderen hun creativiteit loslaten.

 

Noord-Veluws Museum Nunspeet

Het Noord-Veluws Museum is vooral een kunstmuseum dat werk toont van Noord-Veluwse kunstenaars. Het museum beperkt zich niet tot het geven van informatie over de schilderijen, maar koppelt daar verhalen aan. Verhalen van de schilders en de bewoners van dit deel van de Veluwe die hier van 1880 tot 1950 woonden en werkten.

 

Museum Elburg

Gevestigd in een Middeleeuws klooster in vestingstad Elburg is dit museum het bezoeken waard.

Het museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving.

Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen te zien over uiteenlopende (kunst)historische onderwerpen. U kunt de voormalige kloosterpanden bezoeken, inclusief de bijzondere, middeleeuwse dubbelkapel.

Met de fotopuzzeltocht loop je door de stad Elburg. Onderweg kom je langs allerlei mooie plekjes en panden. Op de foto’s zie je belangrijke gebouwen en krijg je hier vragen over.

 

De Fundatie

Museum De Fundatie in Zwolle bezit en beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst. Het museum de is iedere zaterdagavond gratis open voor iedereen.